Groep 1-2

Leerkrachten

Renate Beuting
Maureen Oude Luttikhuis

Onderwijsassistent

Ineke Weterholt
Ingeborg van Omme

Groep 1-2  voor de hele groep afrdukken

Over groep 1-2

Hallo,

wij  zijn met z’n achten de kinderen van  groep 1/2 . We hebben  2 meisjes en 6 jongens in de klas.

Onze juffen zijn; Maureen, Ingeborg, Renate en Ineke. We hebben ook een stagiaire in de groep, dat is Alysha.

Elke dag beginnen we samen in de kring. We  zingen het goedemorgen- liedje en  bekijken welke dag het is vandaag. Dan hangen we de picto`s op waar op staat wat we vandaag gaan doen. Ook kijken  en benoemen we wie er vandaag in de groep zijn, welk kind welk taakje mag doen  en we behandelen welk seizoen en weer het is.

We spelen en werken altijd rond een thema.

Met taal en lezen leren we  letters en woordjes  te lezen, te spreken en te begrijpen.  Met rekenen leren we de cijfers en verschillende  begrippen als lang, kort, groot, klein, meer, minder.  Ook knutselen we altijd rond het thema. Voor taal, lezen en rekenen werken we in  kleine groepjes op verschillende niveaus

Met schrijven werken we het liefst met scheerschuim , schelpenzand of klei.

In de klas hebben we daarnaast allerlei constructie materiaal, ontwikkelingsmateriaal en puzzels om mee te spelen en natuurlijk onze themahoek.

Wij leren ook hoe we met elkaar en met andere kinderen van school moeten omgaan en met de regels die we hebben op school en in de klas. Dat doen we met leefstijl.  Gym en zwemmen krijgen we van juf Sandra en op maandag hebben we muziek van juf Michiko.
Groetjes van groep 1/2