Storm aan de Keppelerdijk

Op donderdag 18 januari werd een heftige storm in Nederland voorspeld. ‘s  morgens werd er code rood afgegeven. En we hebben het geweten op de Huifkar. Rond 11 uur ging het aardig waaien. De dennenbomen aan het lange parkeervak gingen aardig tekeer. Ineens voordat we het doorhadden viel er een boom onze kant op en op de achterkant van een van onze auto’s en half op het dak. O jee wat een schrik. Snel werd besloten alle auto’s naar het Miro terrein te verplaatsen en de leerlingen naar de hal en de andere kant van de school te verplaatsen. Binnen wachten we veilig af. Het stormde als een dolle buiten en tot grote schrik vielen er in het uur daarna nog eens 4 dennebomen waaronder hele grote op de parkeerplaats. Ook aan de voorkant van de Keppelerdijk knapten er 2 bomen gewoon af.

De leerlingen vermaakten zich in de hal of een extra gymles in de gymzaal en een aantal kinderen waren in het BSO lokaal.

Om een uur of 2 werd het gelukkig weer rustiger. De busjes moesten via het schoolplein de leerlingen ophalen.

Vrijdag ochtend was er al een hele enthousiaste groen ploeg van het Meerik samen met een ploeg met leerlingen van Mota aan het ruimen van de bomen. Een superactie met z’n allen wat een geweldige samenwerking met elkaar. Om 12.00 was het gehele parkeerterrein weer schoon en konden de busjes ‘s middags weer prima via het parkeerterrein de leerlingen ophalen.