Zwarte pieten op 4 december

Eindelijk is het dan zover de Sintviering of eerder gezegd  (ivm het niet kunnen komen op school van Sinterklaas door Corona) de Pietenviering op De Huifkar.

In alle groepen werd gespannen gewacht op de pieten, Zouden ze wel kadootjes hebben meegekregen van Sint?

3 stagiaires van onze school zijn de afgelopen weken naar de Pieten school geweest en hebben daar geleerd wat een piet allemaal moet kunnen om een school vol met blije kinderen te kunnen bezoeken.  Piet Bram, Piet Mart en Piet Jan Douwe zijn geslaagd voor hun diploma en mochten vandaag op De Huifkar in alle groepen langs gaan en natuurlijk hadden ze voor de groepen zakken met kadootjes mee.

In groep 7/8 werd er aan surprises gedaan zelfs met mooie gedichten. De pieten vonden het ook heel leuk om dit eens mee te maken.

In alle andere groepen hebben ze van alles mee gemaakt met de leerlingen van zingen tot dansen en zelfs mee doen met rekenen. In elke groep deelden ze persoonlijk de kadootjes uit aan alle kinderen wat op een enkeling na (die het te spannend vonden) geweldig werd gevonden. Daarna gezamenlijk in de groep de kadootjes uitpakken. Wat waren de kinderen blij.  Natuurlijk werd er ook van pepernoten en een chocololly genoten deze dag, wat zijn we weer verwend.

In sommige groepen was er ook nog even tijd om met zijn allen op de foto te gaan. Die zie je hieronder in de foto impressie van deze geweldige dag.

Tot slot werden de pieten in elke groep uitgezwaaid en natuurlijk uitgezongen. Tot volgend jaar Pieten en we hopen dat volgend jaar onze lieve Sinterklaas er ook weer bij kan zijn.

Een dikke dank je wel voor Piet Bram, Piet Mart en Piet Jan Douwe.