Kerst op de Huifkar

Op woensdagavond 18 december was het weer zover.

Het grote kerstbuffet voor alle leerlingen en het team vond weer plaats op de Huifkar. In de weken ervoor was de hal al aardig in de kerstsfeer gebracht. De mooie grote boom stond er, en bij de ingang leek het wel of er steeds meer lichtjes bij kwamen. De kinderen vonden het echter prachtig.

Woensdagmiddag gingen alle leerlingen naar huis waar hun moeders lekkere hapjes maakten voor het diner en de kinderen trokken hun mooiste kerstkleding aan. Op school werd er hard gewerkt in de hal door het team om alles gereed te maken voor het kerstdiner.

In de keuken was ons team van Ouderraadmoeders druk bezig met nog veel meer lekkernijen voor het buffet.

Om 17.00 was het zover voor de onderbouwleerlingen en de C groep. Op het plein weer het mooie lichtjes pad en de vuurkorven en vlak bij de ingang stond Stan op de midwinterhoorn te blazen, prachtig was dat. Dank je wel Stan.

Alle leerlingen kwamen binnen en de schalen met lekkers werden uitgestald. Toen alle kinderen op school waren kwamen ze naar de hal om een plekje aan de gedekte tafels te nemen. Thijs opende het buffet en groep voor groep gingen ze het buffet langs. Wat een lekkere dingen allemaal.

In de pauze voor het toetjes buffet werd er door een groep leraressen  en assistentes kerstliederen gezongen onder leiding van Michiko de mziek therapeute. Wat klonk het prachtig.  Na het heerlijke toetjes buffet was het alweer tijd om naar huis te gaan de papa’s en mama’s kwamen ze al weer ophalen.

Hierna werd alles weer gereed gemaakt voor de tweede ronde de bovenbouw leerlingen en de B groep.

Ook nu liep alles weer perfect en kwam iedereen vrolijk binnen in kerstoutfit. Wat zagen de leerlingen er prachtig uit en weer hadden ze allemaal schalen voor lekkers mee.

Ook dit buffet werd weer geopend door Thijs en ook ons koor zong weer prachtig in de pauze.

Alle leerlingen gingen om 20.30 moe maar voldaan van het lekkere eten naar huis met de papa’s en de mama’s.

Het team ruimde alles gezamenlijk weer op en in de keuken hadden alle hulpmoeders en de ouderraad weer alles keurig opgeruimd.

Een heel groot dank je wel voor al deze vrijwillige hulpmoeders en de ouderraad  die altijd weer met veel plezier ons helpen met het grote kerstbuffet.

Hieronder een impressie van de happening met  foto’s. Meer foto’s staan op Parro bij de groep van uw zoon of dochter.

 

 

 

De