Groep B

Leerkrachten

Anita de Graaf en Hilda Bomers  

Caroline vd Jest en Marjon de Groot 

Over groep B

 

Hallo allemaal,

in onze groep zitten we met 8 stoere, gezellige jongens: Levi, Lennon, Liam, Jan, Ruben, Akif, Clint, en Uchi. Onze juffen zorgen er, samen met de ABS-ers, voor dat de dag voor ons voorspelbaar en duidelijk is. Als wij goed weten wat er van ons verwacht wordt, dan kunnen wij heel veel! Er wordt hard gewerkt, maar er is tussendoor natuurlijk ook tijd om te ontspannen, bijvoorbeeld met spelen in de hoeken of aan de eigen tafel.

Een dag in groep B ziet er ongeveer zo uit:

Als we op school komen, ruimen we eerst de jas en tas op. Natuurlijk is er tijd voor een praatje met juf en daarna gaan we aan onze eigen tafel aan het werk met een bak, een werkje uit de lees/rekenkast of de ipad.

Om 9:00 uur gaan we allemaal aan de groepstafel zitten om de dag te starten en het programma te bespreken. Daarna gaan we in kleine groepjes aan het werk met bijvoorbeeld rekenen, lezen of een spelletje. Als de les is afgelopen wordt er gewisseld en gaan we verder met een andere les of activiteit.

Om 09:45 uur is het tijd om buiten te spelen en daarna eten we met z’n allen fruit aan de groepstafel. Vervolgens gaan we meestal weer iets leren in de groepjes. Ook werken we in onze eigen werkhoek, waar we leren om zelfstandig te werken. We kunnen allemaal al de 4 taken in de werkhoek achter elkaar maken!

Om 12.00 uur is het tijd om naar buiten te gaan en daarna eten we met z’n allen brood aan de groepstafel. Op vrijdag is er een ‘echte’ lunch, waarbij we leren om zoveel mogelijk zelf te doen en bijvoorbeeld ook om elkaar te vragen naar wat we nodig hebben voor onze boterham. We beginnen de middag weer in groepjes. Muziek en spelen in de hoeken zijn enkele andere activiteiten die we in de middag doen.

Elke dag sluiten we aan de groepstafel af en kijken we vast vooruit naar de volgende dag.

Foto's

Meer weten over onze school?

Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer

Heeft u een vraag?

Kies hieronder hoe u het liefst contact met ons opneemt.
X
X