Groep B

Leerkrachten

Anita de Graaf en Miranda Broekhuis 

Onderwijsassistent

Caroline vd Jest 

Over groep B

Caroline vd Jest, Ineke Weterholt en Marjon de Groot  

Hallo allemaal,   

in onze groep zitten we met 6 stoere, gezellige jongens: Levi, Lennon, Liam, Jan, Ruben en Tygo. Onze juffen zorgen er, samen met de ABS-ers, voor dat de dag voor ons voorspelbaar en duidelijk is. Als wij goed weten wat er van ons verwacht wordt, dan kunnen wij heel veel! Er wordt hard gewerkt, maar er is tussendoor natuurlijk ook tijd om te ontspannen, bijvoorbeeld met spelen in de hoeken of aan de eigen tafel.  

Een dag in groep B ziet er ongeveer zo uit:  

Als we op school komen, ruimen we eerst de jas en tas op. Natuurlijk is er tijd voor een praatje met juf en daarna gaan we aan onze eigen tafel aan het werk met een bak, een werkje uit de lees/rekenkast of de ipad.   

Om 9:00 uur gaan we allemaal aan de groepstafel zitten om de dag te starten en het programma te bespreken. Daarna gaan we in kleine groepjes aan het werk met bijvoorbeeld rekenen of lezen. Als de les is afgelopen wordt er gewisseld en gaan we verder met een andere les of activiteit.  

Om 09:45 uur is het tijd om buiten te spelen en daarna eten we met z’n allen fruit aan de groepstafel. Vervolgens gaan we meestal weer iets leren in de groepjes. Ook werken we in onze eigen werkhoek, waar we leren om zelfstandig  te werken. Na twee weken konden we allemaal al de 4 taken in de werkhoek achter elkaar maken! 

Op woensdag en donderdag doen we super enthousiast mee met de gymlessen. 

Om 12.00 uur is het tijd om naar buiten te gaan en daarna eten we met z’n allen brood aan de groepstafel.  We beginnen de middag met een gezamenlijke activiteit. Handvaardigheid, muziek, spelen in de hoeken zijn enkele activiteiten die we in de middag doen.   

Elke dag sluiten we aan de groepstafel af. We lezen een boek voor en kijken vast vooruit naar de volgende dag. 

 

 

Foto's

Meer weten over onze school?

Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer